מענק לקבלת תקן GMP ו/או יישום תכנית בטיחות מזון
התוכנית מציעה למפעלים קטנים ובינוניים בתעשיית המזון, סיוע במימון הוצאות לקבלת תקן GMP ו/או יישום תוכנית בטיחות מזון.
למי מיועדת הקרן?
- עסקים קטנים ובינוניים שהם מפעלים בתחום ייצור בשר ודגים, ביישום תכנית בטיחות מזון הכוללת קבלת תקן Hazard Analysis Critical Control Points – HACCP.
- עסקים קטנים ובינוניים שהם מפעלים בתחום ייצור מוצרים ללא גלוטן בביצוע תהליך לקבלת תקן GMP ו/או ביישום תכנית בטיחות מזון ובכך להגדיל לצרכנים את המגוון והזמינות של מוצרים ללא גלוטן שיש להם תקן.
גובה הסיוע
מענק סיוע במימון 50% מההוצאות המוכרות, בגין תכנית מחשוב ואוטומציה עד לסכום כולל של 250 אלף ₪.
משך הסיוע: 24 חודשים.
ההוצאות המוכרות במסגרת המענק
- הכנת תכנית התאמה לקבלת תקן GMP ו/או תכנית בטיחות מזון:
- העסקת יועצים: יועץ איכות/ מנהל איכות, יועץ וטרינרי;
- בדיקות מעבדה הנדרשות לצורך עמידה בדרישות האיכות בתחנות שונות בתהליך היצור;
- ביצוע ניקיון יסודי של המפעל לאחר הטמעת השינויים הנדרשים בתהליכי היצור;
- תשלום לגוף הנותן את האישור לתקינה (גוף התעדה) הן עבור המבדק הראשוני שלו והן עבור המבדק המסכם;
- רכישת מערכת ממוחשבת לניהול מלאי רכישה לשם עמידה בדרישות העקיבות.
- מרכיבי בינוי ורכישת ציוד ומערכות לשם קבלה או עמידה בתקן GMP ו/או תכנית לבטיחות מזון:
- הוצאות התאמת מבנה ותשתית;
- רכישה/התאמה/החלפה של ציוד יצור;
- רכישה של ציוד בקרה,
- רכישה/הטמעה של מערכת מידע לניהול האיכות – הוצאות רכישה והטמעה של מערכת מידע לניהול האיכות.
- פעולות שוטפות, הכרחיות לשם קבלת אישור תקן GMP ו/או יישום תכנית בטיחות מזון לתקופה של עד 6 חודשים מקבלת התקן ובכל מקרה בתוך תקופת התכנית.