פיילוטים בתחומי הקלינטק בחו"ל
רשות החדשנות והרשויות המקבילות בארה"ב (WaterStart) ובקולומביה (Innpulsa) מכריזות על פתיחת קול קורא בינלאומי משותף לתכניות הרצה (פיילוטים) בתחומי הקלינטק.
חברות ישראליות מוזמנות להגיש בקשות לביצוע פרויקטי פיילוט, בחינה ואופטמיזציה לטכנולוגיות מים ואנרגיה בארה"ב וקולומביה בשיתוף פעולה עם ארגונים שנבחרו על ידי הרשויות המקבילות.
מטרות קול קורא זה הן לעודד שותפויות חוצות יבשות, להאיץ את הזמינות של חידושים טכנולוגיים לקהל הרחב, להנגיש את טכנולוגיות המים והאנרגיה בישראל לשוק העולמי, ולקדם פיתוח תגליות חדשות לרווחת אזרחים ברחבי העולם.
החברות שייבחרו יקבלו מענק מרשות החדשנות לביצוע הפרויקט, בנוסף לגישה למשאבים וידע של הארגון השותף בפתרונות מים ואנרגיה, ניהול תשתיות, ופעילויות מחקר ופיתוח.
למי מיועדת התוכנית?
חברות ישראליות המפתחות טכנולוגיות, שירותים ומוצרים בתחומי המים והאנרגיה.
גובה הסיוע:
בקשות מאושרות יקבלו:
- מענק רשות החדשנות המכסה עד 50% מתקציב הפיתוח המאושר של הפרויקט.
- סיוע נוסף מהארגון השותף, לרוב בצורת in-kind, כגון:
- שימוש במתקנים ייחודיים של אתר ההרצה לניסוי הפיילוטים.
- גישה לתנאי שטח לבדיקת החדשנות.
- שימוש בשירותים פנימיים, מומחיות, ידע או ציוד.
- גישה לנתונים ייחודיים, מערכות מידע, מכשירים ומיומנויות.
- הנחית מומחים ויועצים, פיתוח משותף ועזרה בזיהוי הפרמטרים לבדיקה או מקרי שימוש פוטנציאלים.
- עזרה בהנחיות רגולטוריות ומשפטיות כדי להבטיח התאמה מלאה למדינת השותף.
- סיוע במסחור משותף של התוצר, למשל באמצעות עבודה עם שותפים עסקיים מקומיים רלוונטיים (חברות, משקיעים, מפיצים וכו') שהם חלק מרשת הארגון הזר.
קריטריונים:
- חדשנות המוצר או התהליך המפותחים במסגרת שיתוף הפעולה.
- בתכנית המוגשת יש מענה לאתגר בסיכון גבוה או כשל שוק מימוני המצריך מימון ממשלתי.
- רלוונטיות למסחור בשווקי היעד וערך כלכלי מוסף עבור כלכלת ישראל והשותף לפרויקט.
- יכולת יישום ומימון של הפרויקט ותהליכי המחקר והפיתוח הנחוצים להשלמתו על ידי החברות השותפות.
- איכות וסינרגיה של שיתוף הפעולה באות לידי ביטוי בתכנית עבודה משותפת ומחייבת-הדדית עם הגוף הזר כך שכל צד תורם תרומה ברורה ונחוצה לפיתוח טכנולוגיה בעלת ערך מוסף הנובע מהעברת ידע, חלוקת משאבים, תשתיות או קשרים מסחריים על פי יתרון יחסי, יישום חדשני של טכנולוגיות קיימות בשווקים חדשים ועוד. על התכנית לכלול פעולות קונקרטיות משני הצדדים, תיקוף שוק, יעדים משותפים (KPIs) לסיום התכנית, ולשלבי המסחור ההמשכיים גם לאחר תום הפרוייקט.
- הסיוע מצד הגוף הזר (In-Kind Assistance) יהיה ניתן להערכה טכנולוגית ותקציבית, ויהיה מעוגן באבני הדרך. ה-In-Kind יתרום באופן מובהק לקידום הטכנולוגיה הישראלית כדי לשפר את המוצר ולקדם משמעותית את בשלותו וזמן יציאתו לשוק. ה- In-Kind ימנף את החברה הישראלית על ידי המומחיות הטכנולוגית, העסקית והשיווקית של הגוף הזר.